Látványos fejlesztések

2022.11.11. 19:39

Nyolcszázmillióból újul meg három gyakorló iskola Pécsett

Nyolcszázmillió forint európai uniós támogatás segítségével megújulnak a PTE pécsi gyakorló iskolái.

Zs. J.

Forrás: univpecs.com

A Pécsi Tudományegyetem három gyakorló tagintézményében (PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 1. számú Általános Iskolája, PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Babits Mihály Gimnáziuma, PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Deák Ferenc Általános Iskolája) terveznek felújítási munkálatokat, bútor és eszközbeszerzéseket, energetikai fejlesztéseket, 800 millió forint vissza nem térítendő támogatásból. A fejlesztés az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból valósul meg, 2023 őszére.

A fejlesztés eredményeként a három tagintézményben összesen mintegy 90 tanterem, és jelentős számú egyéb helyiség (folyosó, mosdó, tanári helyiség, iskolaudvar) újul meg. A jelenlegi rezsiválság kapcsán fontosnak tartották az iskolák energetikai korszerűsítését is a lehetőségekhez mérten, ezért a lámpatestek LED-re cserélik a projekt részét képezi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!