Több versenyt szerveztek

2022.11.10. 16:58

Ökoházat tervezhetnek a szakkörben résztvevő diákok

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara az elmúlt években több középiskolai partnerével szervezett versenyeket, szakköröket a műszaki hivatások iránt érdeklődő diákoknak.

bama.hu

Fotó:

A Pécsi Szakképzési Centrum Pollack Mihály Szakgimnázium partnerségével szervezett verseny keretében ökoházat tervezhetnek, miközben megismerkedhetnek egy új szemléletmóddal. De a PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnáziumával karöltve az egyetem egy 3D szakkört is létrehozott, amely során a PTE3D központjába is ellátogatnak a középiskolások, ahol megismerkedhetnek ezzel az új 21. századi technikával. A programok sora azonban itt még nem ér véget, hiszen egy már, ötödik alkalommal megrendezett programozási versenyen is összemérhetik tudásukat a diákok. Idén ez december 10-ére esik. Ezek az ismeretterjesztő, tájékoztató jellegű foglalkozások, vetélkedők izgalmas módon tanítanak hasznos ismeretekre.

Nem titkolt céljai ezeknek a szerveztt szakköröknek, vetélkedőknek a pályaválasztás elősegítése, a tehetséggondozás és a Művészeti Karon zajló szakmai munka bemutatása. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!