A megújulás jegyében

2022.11.01. 14:40

Püspöki áldást kapott a templom

W. K.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Megújult a katolikus templom homlokzata: a Jézus Krisztus jelkép, valamint a bejárathoz vezető lépcsősor és a fölötte található árkádrész is régi pompájában tündököl. A felújított létesítményt a hétvégén áldotta meg Felföldi László pécsi megyéspüspök. 

A fejlesztésre a Pécsi Egyházmegye nyert pályázati támogatást, a forrást a komlói plébánia is kiegészítette.

Mint ismeretes, az elmúlt évek során a folyamatosan újult meg a komlói Templom tér és környezete: a Kodály általános iskola és a Szent Bernadett óvoda mellett a jellegzetes négy kaput, a közlekedő felületeket, a világháborús emlékművet, a parkolót, a református templomot, valamint a munkaügyi központ és a bíróság épületét is érintette a fejlesztés.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

A hétvégi ünnepségen Dallos Tamás plébános beszédében kiemelte a megújulás fontosságát, és köszönetet mondott az államnak a támogatásért és a közösségnek az adományokért, amelyből a fejlődés útjára tudott lépni az 1937-ban épült egyházi építmény. Az elkészült beruházást Felföldi László megyéspüspök áldotta meg, majd szentmisét tartott a komlói hitközösség számára. 

Forrás: Pécsi Egyházmegye

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!