Huszonegy évig gondozták

2022.11.18. 12:43

Szerető családja is a Széchenyi térre kísérte a mindenki karácsonyfáját -videó (galéria)

Az idei karácsonyi időszakban a pécsi Széchenyi teret egy Vasasról érkezett tizennégy méteres fenyő fogja díszíteni. November 18-án, a délelőtti órákban meg is érkezett a fa rendőri kísérettel, amelyet ügyesen és precízen állítottak helyére a BIOKOM Nkft. dolgozói. 

Cz. E.

Fotó: Laufer László

A mindenki karácsfájának felállítására a fát felajánló család is a belvárosba érkezett, akik végig követhették otthonuktól, egészen leendő helyéig a szívükhöz nőtt fát. Az adományozó, Hetényi Andrásné Mónika elmondta, hogy huszonegy évvel ezelőtt vették a ma már több méteres fenyő palántáját, ami akkor még 50-60 centiméteres kis jegenyefenyő volt.

Az évek alatt sok szeretettel gondozták, mindenféle segítséget megadtak neki, amit igényelt. De kinőtte a helyét és pár év múlva a vezetékeket is elérte volna. Döntést kellett hoznia a családnak, és ők úgy határoztak, hogy nem fogják megcsonkítani, inkább felajánlják a városnak, hogy ne csak nekik, hanem Pécs lakosságának is örömet okozhasson.  

A nap érzelmekben és könnyekben gazdag volt. Végig nézni, ahogy kivágják udvaruk egyik gyöngyszemét összeszorította a szívüket, de ahogy Hetényi Andrásné Mónika mondta, a jegenyefenyőjük a legszebb helyre került, és szerinte az a fának is megtiszteltetés, hogy mindenki fájának választották. 

A család számára idén más érzés lesz kilátogatni a november 25-én kezdődő adventi vásárra, hiszen tudják, hogy a tér ékessége náluk nőtt, az ő kertjükben. Remélik, hogy mindenki számára olyan örömet fog nyújtani ebben az időszakban a fa, mint amilyen örömöt nekik okozott az elmúlt huszonegy évben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!