Postabontás

2022.12.22. 20:48

A varjaktól sokan megszabadulnának - írja olvasónk

A madarak etetése télen rendkívül fontos, ismerik el olvasóink, a varjak azonban nem tartoznak a kedvenceik közé.

W. K.

Fotó: Szakony Attila

- Egyre több madáretetőt látni a társasházak környékén, ami örvendetes. Azt viszont nem bánnám, ha a varjak számát végre sikerülne csökkenteni. Hiába a fészekkezdemények rendszeres eltávolítása, a pécsi Kertvárosban rengeteg a varjú még mindig. A tapasztalat azt mutatja, hogy egy hét se telik el a városüzemeltetés beavatkozását követően, és máris ott vannak újra a fákon a fészkek - panaszolta egy olvasónk. - Garázsom nincs, az autóm az utcán parkol. Ha letakarom, akkor a ponyva lesz tele ürülékkel, de ez még mindig a kisebb rossz, mert így legalább nem a karosszéria megy tönkre. Csak a gond van a varjakkal, jó lenne megszabadulni tőlük - fejtette ki véleményét.

Más a madarak itatásának fontosságát emeli ki. Mint írja, télen sokan tesznek ki madáretetőt, de arról, hogy itatni is kell az állatokat, sokan megfeledkeznek. - És nem csak az a fontos, hogy itatót is kihelyezzünk, hanem arra is figyelni kell, hogy abban rendszeresen legyen friss víz. Nem szabad hagyni, hogy befagyjon, mert ha a madarak megszokták, hogy valahol vizet találnak, de egyszer csak jég fogadja őket, az nem fordulhat elő - osztotta meg intelmeit olvasónk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!