Elismerés

2022.12.18. 21:35

Átadták Siklós város díjait a fiatal tehetségeknek

Vasárnap délután ünnepélyes keretek között adták át a Siklósi Gyémánt és Az Év Sportolója Díjakat a vár Lovagtermében.

Zs. K.

Fotó: eggeegg

Előbbit Nagyváradi Mátyás kapta, aki a Kanizsai Dorottya Általános Iskolában, majd a Siklósi Táncsics Mihály Gimnáziumban folytatott tanulmányai alatt kiemelkedő eredményeket ért el tanulmányi versenyeken, és ezen időszakon belül hat éven át nyerte el a „DDC a Tehetségekért” ösztöndíjat is. Jelenleg a Budapesti Gazdasági Főiskola hallgatója, kiemelkedő tanulmányi eredményei mellett kutató munkát is végez. 

Az év Siklósi Sportolója kitüntetést Szász Hanna kapta. A díjazott 9 éves kora óta a Siklós Sportegyesület judo szakosztályában sportol. Tíz évesen Diák C korosztályban Magyar Bajnoki címet szerzett. 2018-ban a Magyar Judo Szövetség U15-ös válogatottjába, valamint a Héraklész Bajnokprogramba is bekerült. 2020-ban a Magyar Serdülő Válogatott, napjainkban a Magyar Ifjúsági Válogatott tagjai közé verekedte magát, melynek azóta is stabil judokája. Hanna nem titkolt célja, hogy a 2024-es párizsi Olimpia magyar csapatának tagjai küzdje fel magát.

A várban egész délután programokkal várták a látogatókat, többek között helyi előadók fellépésével, betlehem kiállítással, iskolai és óvodás csoportok fellépésével színesítették a Advent utolsó vasárnapját, és a gyertyagyújtást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!