Állománygyűlést tartottak

2022.12.01. 15:26

Átvette a csapatzászlót az új megyei rendőrfőkapitány, Szijártó István (galéria)

„Erőt, egészséget” – visszhangzott a rendőri köszöntés csütörtök délelőtt a Baranya Megyei Közgyűlés dísztermében, ahol az új megyei rendőrfőkapitány, Szijártó István rendőr ezredes kinevezése alkalmából megrendezett állománygyűlés zajlott.

Zs. J.

Fotó: Laufer László

A ceremónián jelen volt többek között a volt baranyai rendőrfőkapitány, Gulyás Zsolt, aki december elsejétől a Bács-Kiskun megyei rendőrfőkapitánya lett, Horváth Zoltán főispán, Őri László a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke, és a baranyai városok polgármesterei. Az ünnepségen a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság csapatzászlóját Gulyás Zsolt adta át utódjának, Szijártó Istvánnak.

Az új főkapitány a Rendőrtiszti Főiskolán, majd a Janus Pannonius Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karán szerzett diplomát. Hivatásos szolgálatát 1984-ben kezdte vizsgálóként a Szekszárdi Rendőrkapitányságon, ahol később nyomozóként, majd alosztályvezetőként, 2005-től a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatójaként dolgozott, majd 2006-tól a Dombóvári Rendőrkapitányságot vezette. 2013-tól a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese lett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!