Közösen koccintottak délben

2022.12.30. 17:21

Harminc éve búcsúztatják a túrázók az óévet december harmincadikán a Zengőn

Harminc éve szervezi meg a Pécsváradi Várbaráti Kör az Óév-búcsúztató Zengő túrát, amikor is december 30-án délben együtt koccintanak a túrázók a kilátónál.

Zs. K.

Az óévet a pénteki program előtt itt utoljára 2018-ban búcsúztatták együtt a résztvevők, 2019-ben ugyanis az új kilátó építése miatt csak a kisházig, a Viki-pihenőig mentek fel a túrázók, tavaly és tavaly előtt pedig a járványhelyzet miatt egyénileg, illetve kisebb csapatokban, távolságtartással mentek fel a résztvevők a Mecsek legmagasabb pontjára.

 

A kirándulók most is Pécsvárad, Hosszúhetény, vagy Püspökszentlászló felől érkeztek a Zengőre. Ki előbb, ki később ért fel a csúcsra, és volt, aki pár perc után vissza is fordult az erős szél, illetve a csöpörgő eső miatt. Sokan viszont megvárták a déli 12 órát, amikor Kutas Éva, a Pécsváradi Várbaráti Kör elnöke köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, a baráti kör korábbi titkára, Dretzky Katalin volt a túra ötletgazdája, rá is emlékeznek minden évben ezen a napon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!