Száz éve írták

2022.12.10. 21:11

Házvezetőnőnek jelentkezett a fiatal hölgy egy magányos úriember mellé

Zs. J.

Fotó: Stokkete

Megnéztük, milyen társkereső hirdetések jelentek meg száz évvel ezelőtt a baranyai Dunántúl című lapban.

Az 1922-es évi decemberi Dunántúl című lapot néztük végig, hogy milyen társkereső hirdetések jelentek meg abban a hónapban.

Az első egy Árvalegény jeligés volt, amit találtunk. A hirdető azt írta magáról, hogy 30 éves legényember, aki Amerikából érkezett haza, Baranyába. A hirdető annyit még elárult, hogy ötmillió koronával rendelkezik, és benősülne egy gazdálkodó vagy üzlettel bíró családba.

Egy másik társkereső hirdetésben egy fiatal, jómódú családból származó lány levelezőpartnert keresett házasság céljából. A leányzó azt írta: egy komoly, korrekt fiatalemberrel levelezne. 
Volt olyan társkereső, aki magáról annyit árult el, hogy intelligens fiatalasszony, aki anyahelyettesnek jelentkezett vidékre, vagy mint a hirdetésben közölte, esetleg házvezetőnőnek is elmenne magányos úr mellé.

Találtunk egy olyan hirdetést is, amelyet egy 36 éves nő adott fel, aki felajánlotta, hogy egy magányos úriember háztartását elvezetné, a jelige „Szorgalmas” volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!