Fronthatás is várható

2022.12.05. 08:54

Kisebb lehűlés érkezik több-kevesebb csapadékkal

Országszerte borult, felhős idő várható.

Zs. J.

Fotó: Pezzetta Umberto

 A Mecsek környékén a ködfoltok miatt a látótávolság hirtelen változik, helyenként akár 100 méter alá is csökkenhet.

A következő napokban előbb kisebb lehűlésre, majd átmeneti enyhülésre van kilátás, mindemellett pedig csapadékra is több hullámban van esély, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Várható időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Hétfő

Az ország nagy részén marad a borult, párás, szürke időjárás. A déli óráktól délnyugat felől egyre többfelé várható eső. 4 és 11 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedd

Hajnalban, reggel többfelé, később már csak a keleti területeken várható (akár kiadós) eső, záporeső. A csapadékrendszer mögött, a Dunántúlon felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap. 7 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerda

Reggelre sűrű ködfoltok képződnek, melyek néhol egész nap megmaradnak. Az erősen felhős ég mellett főleg a déli tájakon fordul elő eső, zápor. 3-6 fok valószínű.

Orvosmeteorológia (Forrás: koponyeg.hu)

Gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat.

Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet.

 

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!