Figyelem!

2022.12.23. 13:31

Veszélyes a levegő minősége Pécsen

Nyolc településen, köztük Pécsen, veszélyessé vált a levegő minősége.

Zs. J.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ csütörtökön közzétette az előző napi méréseket ismertető térképének adatait. Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen: Miskolcon, Putnokon, Kazincbarcikán, Oszláron és Sajószentpéteren veszélyes a levegőminőség. Ugyancsak veszélyes a levegőminőség Nyíregyházán, Debrecenben és Pécsett.

A légszennyezettség különösen veszélyes a kisgyermekekre, a várandós kismamákra, az idősekre, és a krónikus légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedőkre. A krónikus betegek légúti és egyéb tünetei súlyosbodhatnak, azonban veszélyes levegőminőség esetén már az egészséges embereknél is jelentkezhetnek légúti tünetek.

A fűtési szezonban a helytelen fűtési módok alkalmazása jelentősen befolyásolja a levegőminőséget, így ne fűtsünk nedves vagy kezelt fával, műanyaggal vagy egyéb hulladékkal, írta a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!