Új ismeretanyag

2023.01.09. 12:30

A mohácsi csatával kapcsolatos kutatásokat mutatják be

Különleges, a mohácsi csatával kapcsolatos kutatásokat bemutató kiállítással várja az érdeklődőket a Bólyi Városi Könyvtár - a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságának vándorkiállítása január 10-től 14-ig tekinthető meg, az intézmény nyitvatartási ideje alatt.

W. K.

Fotó: Németh András Péter

- A Mohácsi Nemzeti Emlékhelyen folyó régészeti, antropológiai kutatások új ismeretanyaggal gazdagították a mohácsi csatával kapcsolatos ismereteinket. Az eddigi vizsgálatok azt bizonyítják, hogy az emlékhely III. számú tömegsírjában nyugvó halottak a csata utáni tömeges, brutális kivégzés áldozatai. Dr. Varga Szabolcs történész 6 db roll-upon keresztül mutatja be ezt a tragikus eseményt, illetve megismerteti az érdeklődőket az emlékhely, valamint az itt folyó régészeti kutatások történetével és az antropológiai vizsgálatok eredményeivel - áll az Erzsébet Vigadó programajánlójában.

- A roll-upok szövege hosszú kutatás eredménye: tartalmas, izgalmas, de mindenki számára könnyen értelmezhető. A tablók gazdagon illusztráltak korabeli ábrázolásokkal, képekkel, grafikákkal, amelyek megszerkesztése Vértesi Lázár munkáját dicséri

 - tették hozzá. 

A vándorkiállítás megtekintése ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!