Szabadegyetem

2023.01.19. 17:16

A Parkinson-kór áll majd az előadás fókuszában

W. K.

A kép illusztráció

Fotó: Daisy Daisy

Az idei esztendőben is tovább folytatódik a helyiek körében igen népszerű Bólyi Nyugdíjasok Szabadegyeteme - a soron következő előadást február 16-án tartják 15 órai kezdettel a szokásos helyszínen, az Erzsébet Vigadó moziteremében. A nagy sikerű rendezvénysorozat kilenc évvel ezelőtt indult - a havi rendszerességgel megtartott órákon kutatók, történészek, egyetemi tanárok tartanak előadásokat a nyugdíjasokat érdeklő témákban. - A februári alkalmon a Parkinson-kór, és az azzal való együttélés kerül a fókuszba, a témában Sárvári Erzsébet, a Parkinson Betegek Egyesületének elnöke tart előadást - adta hírül az Erzsébet Vigadó.

Mint ismeretes, a Nyugdíjas Szabadegyetem aktuális őszi szemesztere tavaly szeptemberben indult, az elmúlt hónapokban többek közt a Földön tapasztalható klímaváltozásról, annak okairól és hatásairól hallhattak összefoglalót az érdeklődők, ezen kívül az ukrajnai háború, illetve annak részletei is terítékre kerültek a félév során. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!