Három egyetem fogott össze

2023.01.03. 13:58

A szülészet és a nőgyógyászat területén fejlesztenek tananyagot a PTE-n

Még 2022-ben elkezdődött egy olyan tananyag összeállítása három közép-európai felsőoktatási intézmény részvételével, amely az emberi szaporodással kapcsolatos problémákat hivatott lefedni.

Czeczon E.

A közös munka a Pécsi Tudományegyetem, mint vezető magyarországi partner, a Bécsi Orvostudományi Egyetem és a romániai George Emil Palade Marosvásáshelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudományos és Technológiai Egyetem együttműködésében valósul meg. E három intézethez, mint társult partner csatlakozott a Magyar Szülészeti és Nőgyógyászati Társaság.  

A PTE Szentágothai János Kutatóközpont tudományos igazgatója, prof. dr. Kovács L. Gábor nyilatkozatában elmondta, hogy a modern élet olyan kihívásokat jelent, amelyek nincsenek lefedve tananyaggal. Ilyen esetre példa a kisebbségi anya, a kábítószerrel élő anya, vagy a szociálisan kizáródott környezetből érkező anya és gyermekének problémái. 

A tananyagot Erasmus pályázat keretében valósítják meg, és összesen négy nyelven, angolul, németül, románul és magyarul készül el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!