A képviselők döntenek

2023.02.15. 17:17

A lakossági LED-csere programhoz csatlakozna Komló

W. K.

A kép illusztráció

Fotó: BlurryMe

Csatlakozna a város az ingyenes lakossági LED-csere programhoz, amelynek során meghatározott feltételek mellett ingyen cserélhetnék le a háztartásaikban található régi izzókat új, korszerű LED fényforrásokra a komlóiak, jelentősen csökkentve ezzel az energiafelhasználásukat.

Mint azt Polics József, Komló polgármestere kérdésünkre elmondta, a képviselő-testület várhatóan március elején dönt a csatlakozás kérdésében - ha a programot meghirdető cég ajánlatára rábólintanak, a szükséges egyeztetéseket, lakossági regisztrációkat követően, ősszel kerülhet sor az ingyenes LED izzók kiosztására, az arra jogosultak számára.

Ha a város megállapodást köt a céggel, utána kapnak részletes tájékoztatást arról a komlóiak, hogy hol, milyen feltételekkel regisztrálhatnak, ezt követi az igények feldolgozása, kontrollja. Mindezek után az izzókat az önkormányzat által biztosított átadási pontra szállítják, ahol a város által kijelölt felelősök közreműködésével személyre szólóan, külön csomagolva kapják meg majd a fényforrásokat az arra jogosultak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!