Összeül a klub

2023.02.14. 13:58

Könyvvel emlékeznek az elmúlt negyedszázadra

Huszonöt évvel ezelőtt, mikor még február 14-e nem a Valentin napról, hanem Bálintról szólt, pár értelmiségi összejött egy görcsönyi kisvendéglőben, hogy egy olyan klubot hozzanak létre, ami által pályázni lehetne a település fejlesztésére, illetve a kultúrát is felvirágoztatnák Görcsönyben.

Zs. J.

Fotó: AS

Mivel az alapítók az egyik magyar szeszesitalt is kedvelték, és a vendéglő falán a cég posztere lógott, amelyen egy bamba képű férfi feje lógott ki a vízből, így jött az ötlet, legyen a nevük: Bamba Club. A klub 18 éven át készítette a görcsönyi újságot, megjelentett egy kismonográfiát a településről, illetve rendbe tették az Unicum, a Vilmos és a Szent Hubertus teret.

Február 18-án a Bamba Club tagjai megemlékeznek az elmúlt negyedszázadra a görcsönyi kisvendéglőben, illetve Sz. Koncz István (korábbi görcsönyi polgármester) 25 avagy a Bamba Club története című könyve is megjelenik, amelyben többek között Esterházy Péter, Vitray Tamás, Ágoston Zoltán, Jókai Anna írása olvasható, illetve a Dunántúli Napló egyik korábbi cikke, ami a településről szólt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!