Több program is lesz

2023.02.10. 18:44

Szerelmes dalokat hallhatunk a pécsi vásárcsarnokban

Januárban az ország több városának vásárcsarnok vezetői vettek részt Pécsen egy konferencián, ahol szóba került, hogy milyen programokkal lehetne több embert becsábítani a piacokra.

Zs. J.

Példaként hozták fel, hogy Budapesten az egyik csarnokban sporteseményekkel, kézműves vásárokkal, rendhagyó kulturális programokkal csábítják be a városlakókat a piacra. Felvetődött a konferencián az is, hogy jó lenne, ha az árusok hosszabb ideig tartanának nyitva, így a munkából délután négy-öt órakor hazatérők is elintézhetnék a nagybevásárlást a csarnokban.

A pécsi vásárcsarnok vezetőségénél meghallgatásra találtak a konferencián elhangzottak. Három különleges esemény színtere lesz a csarnok a következő hetekben. Valatin-nap alkalmából szerelmes dallamok csendülnek fel a csarnok Bajcsy-Zsilinszky utcai bejáratnál február 11-én, szombaton délelőtt 10 órától. 
Mint megtudtuk, a Filharmónia Magyarország jóvoltából közösségi zongorával gazdagodott a múlt év nyarán megnyílt pécsi vásárcsarnok épülete. A hangszeren a nyitvatartási időben bárki játszhat a Bajcsy-Zsilinszky utcai bejáratnál elhelyezett pianínón, aki kedvet érez hozzá. 

A Valentin-naphoz köthető, hogy február 7-től február 14-ig Valentin napi virág- és csokoládévásárt tartanak a piacon, illetve a különböző magyar hagyományokra is odafigyelnek. Február 18-án, szombaton 14.00 órától 16.00 óráig első ízben rendezik meg a vásárcsarnokban a Farsangi fánkfesztivált és fánkversenyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!