Előre nem látható körülmények

2023.02.16. 16:55

Tovább csúszik a Diana téri piac felújításával és fejlesztésével kapcsolatos projekt

Még 2021-ben kötött az Orbán-kormány pénzügyminisztériumával támogatási szerződést a baloldali pécsi városvezetés arról, hogy 200 millió forintos keretből 2022 végéig megújítják a pécsi Diana téri piacot.

B. M.

A piacfelújításának azonban nincs semmilyen gyakorlatban is látható jele, egyelőre annyi tudható, hogy az előző városvezetés idejéből megmaradt fejlesztési forrásból megvalósítandó beruházás határidejét kitolták a 2023-as esztendő végéig. Egy januárban keltezett városházi dokumentum szerint arra hivatkoznak az egy éves csúszás kapcsán, hogy a „tervezési tevékenység során kialakult előre nem látható körülmények” miatt módosult a tervezés határideje, később pedig a projekt mérföldköveinek és költségvetésének átütemezésére is szükség volt. A piac így éppen a 2024-es választás előtt készülhet el.

Beszámoltunk róla, hogy ez a projekt az, amelyhez nem az önkormányzat egyik illetékes cégét, vagy a városházi gazdaságfeljelsztési főosztályt használták fel a lakossági ötletek, vélemények begyűjtéséhez, hanem a pártpolitikai célokat szolgáló Pécs Jövője Egyesületet.

Már akkor megírtuk, hogy a baloldali bomlás után ez a szervezet veheti át az álcivil egyesületi szerepet Péterffy Attila polgármester és politikusai mögött. Ez így is történt, nemrég pedig az is kiderült, hogy immár az MSZP-s képviselőjelöltséggel is próbálkozó, az előző városirányítás idején regnáló vezetők elleni eljárásokat indító Bodnár Imre ügyvéd vezeti az egyesületet.

Éppen ezért is vélekedtek úgy többen a városházi ellenzéki oldalon, hogy ötletgyűjtés csak arról szól, hogy minél több pécsi polgár elérhetőségét, adatait begyűjtsék, majd pedig a választási kampányban célzott üzeneteket kapjanak.

Az egyesülethez köthető honlapon jelenleg is látható még a két kertvárosi kutyafuttatóval kapcsolatos ötletbörze, miközben az adatkezelésekre vonatkozó jogszabályi háttérnek nyoma sincs.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!