Fronthatások

2023.02.11. 08:28

Vasárnaptól enyhül az idő, az éjszaka sem lesz olyan hideg

A szombat hajnal még csípős volt, viszont vasárnapra már enyhül az idő.

Zs. J.

Fotó: Kállai Márton

Kissé erősödik a nappali felmelegedés és már éjszaka sem lesznek olyan kemény mínuszok. Szombatról vasárnapra egy front átvonul felettünk, amelyből előfordulhat kisebb mennyiségű vegyes halmazállapotú csapadék, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Várható időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Szombat

Északnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de csapadék csak estétől fordulhat elő: gyenge eső, északkeleten hószállingózás formájában. A nyugati, majd az északnyugati szél megerősödik. 3 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap

Reggelig még előfordulhat gyenge csapadék, majd észak felől csökken a felhőzet. Az eleinte még erős északnyugati szél délutánra mérséklődik. Reggel 0, délután 7 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Hétfő

Változóan felhős időre számíthatunk, a Dunántúlon tartósabb rétegfelhőzettel. Nem lesz csapadék. Reggel -1, délután +6, +7 fok valószínű.

Orvosmeteorológia (Forrás: koponyeg.hu)

Fronthatás nem várható. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali fagy, illetve a párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A párás levegő kifejezetten kedvez a légúti fertőzéssel járó megbetegedések terjedésének, ezért várhatóan megszaporodnak a légúti megbetegedések is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!