Új ügyvezető irányítja a művelődési központot

2023.03.05. 20:33

A képviselők határozata szerint drágulnak a menzai díjak Kozármislenyben

Több fontos kérdésben döntött a napokban képviselő-testületi ülésén a kozármislenyi önkormányzat. Az egyik legfontosabb határozat a bölcsődei, óvodai és iskolai étkeztetést érintette.

Zs. J.

Képünk illusztráció.

Fotó: AS

Mint közölték, a vállalkozó jelezte, hogy a nyersanyagárak drasztikus drágulása, az energia­árak emelkedése miatt kénytelen emelni a menza árán. 
A vállalkozó két lépcsőben tervezte az emelést, az áprilisi 20 százalékost szeptemberben 9 százalékos követné. A képviselő-testületi ülésen elhangzott, hogy nap mint nap mindenki találkozhat a boltokban az élelmiszerárak emelkedésével, ami a közétkeztetésre is rányomja a bélyegét. 

A képviselő-testület végül elfogadta a kétlépcsős emelést. A bölcsőde esetében 806 forintról 968-ra, az óvodánál 775-ről 930-ra, az általános iskolában az alsósoknál 911-ről 1097 forintra, a felsősöknél pedig 1011-ről 1213 forintra emelkedik a közétkeztetés. A képviselők a bölcsődei térítési díjat is emelték száz forinttal. 
Az előterjesztés alapján a bölcsődei ellátás vonatkozásában az idei évre egy gyermekre jutó napi önköltéség 9211 forint, amit jogszabály határoz meg. Ehhez képest az önkormányzat 750 forintot kért egy gyermek után, amit most 850-re emeltek.
A másik fontos döntés a kozármislenyi művelődési központ és könyvtár nonprofit kft.-t érintette. A céget korábban két ügyvezető irányította. A mostani döntés szerint március elsejétől 2024. február 29-éig megbízási jogviszonyban új ügyvezető irányít, a cég élén Bóli Erzsébet áll. 
Ezen túlmenően a képviselők tárgyaltak arról is, hogy a városháza közelében üresen álló volt takarékbank épületét üzleti céllal megvásárolná az önkormányzat, illetve ebben a nehéz gazdasági évben a civil szervezetek működését és programjait támogatni kívánja az önkormányzat, amelyre idén március 29-éig pályázhatnak az érintettek. Míg korábban a civil szervezeteknek nem volt rá módjuk, hogy hiánypótlást csatoljanak a pályázatukhoz, mostantól egy alkalommal erre is lesz lehetőségük. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!