Adomány a rászorulóknak

2023.03.06. 12:33

Mohács is igyekszik segíteni a földrengés sújtotta Törökországot és Szíriát

M. B. (forrás: mohácsi újság.hu)

A kép illusztráció

Fotó: murat photographer

Csaknem egy hónapja érte hatalmas természeti csapás Törökországot és Szíriát, a földrengésbe tízezren vesztek oda, rengetegen váltak hajléktalanná. A képviselő-testület legutóbbi ülésén Pávkovics Gábor, Mohács polgármestere javaslatára úgy döntött, a város is csatlakozik a segíteni szándékozókhoz, közölte az önkormányzat.

- Hazánk, együttérezve e természeti csapást elszenvedő államokkal, változatos formában, számos módon segíti az első pillanattól a mentést, a károk enyhítését - jegyezte meg Pávkovics Gábor az ülésen, majd hozzátette, ebből a sorból természetesen az önkormányzat sem akar kimaradni.

A polgármester úgy vélte, a segítségnyújtás akkor lehet a leghatékonyabb, ha valamelyik segélyszervezeten keresztül igyekszünk támogatást eljuttatni a katasztrófa által érintett területekre. Hiszen - fejtette ki -, friss információk, helyismeret birtokában az ilyen karitatív szerveződések tudják leginkább, hol, milyen adományra, eszközre vagy éppen élelemre van szükség arrafelé. Ezért az javasolta, hogy önkormányzatunk a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Mohácsi Csoportja közreműködésével 500.000 forinttal támogassa a két, földrengés sújtotta országot. Javaslatát egyhangúlag szavazta meg Mohács képviselő-testülete. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!