Mindent a természetért

2023.03.01. 13:20

Több helyszínen is zajlottak gyepvédelmi munkálatok Baranyában

A gyepek védelmét segítő Grassland projekt, amelynek tagja a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága is, félidőhöz érkezett.

Cz. E.

Forrás: DDNP

Az együttműködés célja a pannon gyepek és a kapcsolódó élőhelyek, a gyepekhez kötődő természeti értékek hosszú távú megőrzése, természetvédelmi helyzetének javítása.

A Duna-Dráva Nemzeti Park ezen projekt keretében több módszerrel is igyekszik tenni az ügyért. Az első négy évben négy helyszínen zajlottak védelmi, javítási munkálatok. Az egyik terület a Berzencei-rétek, ahol a park olyan beavatkozásokat valósított meg, amelyek segítik a terület vízháztartásának javítását, lehetővé teszik a tavasszal lehulló nagyobb mennyiségű csapadék visszatartását, a jó vízellátású területek növelését, a vízborításos időszak meghosszabbítását. 

A másik helyszín a Szársomlyó, ahol elkezdték a bálványfák irtását, a harmadik Kölked térsége, ahol legeltetési infrastruktúrát fejlesztettek ki, a negyedik pedig a Mezőföld, ahol gyeprekonstrukciós munkákat végeztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!