Tavaszi kirándulás

2023.02.28. 17:16

Túrázás közben takarítanak a résztvevők az erdőben

Idén is szervez túrával egybekötött szemétszedési akciót a Hosszúhetényi Turista Egyesület.

W. K.

Fotó: Vajda János

A terv szerint ebben az esztendőben a Magyaregregyi-völgyet, azaz a Völgységi- patak környezetét és az onnan keleti irányba vezető turistautakat szeretnék mentesíteni a hulladéktól.

Az Egyesület - az internetes közösségi oldalukon található információk szerint - immár hét éve szervez rendszeresen hasonló szemétszedési akciókat, amelyek célja, hogy a Kelet-Mecsek turistaútjai tisztán várják a tavaszi szezont. A programhoz rendszeresen csatlakoznak a Hosszúhetényi és a Zengővárkonyi Általános Iskola tanulói, valamint pedagógusai, akik a települések közvetlen közelében járják be a turisták számára kijelölt útvonalakat, és gyűjtik össze a hulladékot.

A Duna Dráva Nemzeti Park, a Mecsekerdő Zrt., illetve a hosszúhetényi önkormányzat által támogatott akciót most szombaton, március 4-én tartják, a 9.30-tól 14.30-ig meghirdetett tavaszi erdőtakarítási programra a Hosszúheténybe busszal érkezőket is várják. A szervezők három különböző, egyenként nagyjából tíz kilométernyi távolságú túraútvonal bejárását ajánlják ezúttal a résztvevőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!