Elismerés

2023.04.15. 21:21

A csipkebogyó lekvárja volt a kutatás középpontjában

Szép eredményt ért el a Nagy Lajos diákja

bama.hu

A Természettudományi kar honlapja számolt be arról, hogy Udud Alexandra, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának diákja második lett a TUDOK 2023 – Tudományos Diákkörök XXIII. Kárpát-medencei Konferenciájának döntőjén. 

A Tudományos Diákkörök XXIII. Kárpát-medencei Konferenciájának döntőjét a Gödöllői Premontrei Iskolaközpontban rendezték meg. A konferencián olyan középiskolások vehetnek részt, akik tudományos kutatómunkát végeztek, és ezeket az eredményeiket már bemutatták egy tematikus konferencián februárban, és innen továbbjutottak az országos döntőre.

A PTE-n több középiskolás diák is végzett ilyen kutatásokat, és nevezett be eredményeivel a konferenciasorozatra. Közülük Udud Alexandra, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának diákja 2. helyezést ért el a TUDOK 2023 konferencián. Témája az antioxidánsok vizsgálata volt csipkebogyóban és csipkebogyó lekvárban. Az elektrokémiai méréseket Dr. Kiss András témavezetésével végezte a PTE TTK Kémiai Intézetében, a Fizikai Kémia és Anyagtudományi Tanszéken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!