Élőben a közgyűlésről

2023.04.18. 10:14

Az MSZP-s pécsi alpolgármester ismerősei kaptak önkormányzati lakásokat?

Kemény kérdéseket kapott a pécsi polgármester az általa kinevezett MSZP-s alpolgármester, Nyőgéri Lajos ismerősei kapcsán. A városvezetői koalícióból korábban kilépett Hencsei Zsolt ugyanis azt feszegette, hogy az alpolgármester rokonai, illetve körei juthattak-e önkormányzati lakáshoz, vagy sem.

B.M.

Fotó: Löffler Péter

A Tiszta Kezek Frakció egyik képviselője, Hencsei Zsolt arról kérdezte Péterffy Attilát a közgyűlésben pontos határozatot is megjelölve, hogy 2021-ben a veszélyhelyzet idején, Péterffy által meghosszabbított lakásbérleti szerződésben érintett személy vajon Nyőgéri Lajos MSZP-s alpolgármester volt felesége-e? Vajon az alpolgármester felesége rászorult-e erre, illetve később továbbadhatták-e ezt az ingatlant?

Hencsei ezt követően arra is rákérdezett, hogy az alpolgármester jelenlegi feleségének üzlettársa is kaphatott-e önkormányzati lakást Pécsen akkor, amikor a sajtóhírek szerint az említett időszakban éppen az MSZP-től kapott közel 15 millió forintot az adott cég?

A Tiszta Kezek Frakció tagja 15 napon belül és írásban várja a választ a polgármestertől.

Nyőgéri Lajost Péterffy Attila a pandémia idején fű alatt nevezte ki úgy, hogy korábban még gazdasági bizottsági elnöki posztra sem volt alkalmas a szocialista politikus, miután cégeit is kényszertörléssel szüntették meg, amire éppen a helyi baloldali sajtó hívta fel a figyelmet.

Az MSZP-s politikus kapta meg a szociális területet, így a lakásgazdálkodás felügyeletét is.

Mint ismert, tavaly nyáron indított nyomozást a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség Péterffy Attila vezette városvezetés alatt, az önkormányzati lakások kiutalásával kapcsolatos visszaélések gyanújával, miszerint több százezer forintot kérhettek valakik azért, hogy bizonyos személyek lakást kaphassanak.

Információink szerint az egyik, az ügyben a nyomozók látókörébe került személy már szeptemberben nem dolgozott a hivatalban, ahol addig bizalmas, a városvezetők rendkívül szűk köréhez kapcsolódó, alpolgármesteri referensi munkakört tölthetett be Nyőgéri mellett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!