Zsákbamacska

2023.04.06. 10:30

Bejött az intuíció: egymilliót tett zsebre a pécsi fodrász (videó)

A TV2 legendás és frissen újraindult vetélkedőjében, a Zsákbamacskában szerzett örökre szóló élményeket, na meg egymillió forintot Rácz Henrietta Nóra, aki a hétköznapokban Pécsen a kertvárosi lakók frizurájáért felelős.

Móga Richárd

Fotó: Borsos Zsanett

„Ha kedd, ha szerda, Zsákbamacska!” – a szlogen, a fekete plüssmacska és persze Rózsa György. 

Biztos vannak még jó páran, akik emlékeznek arra a másfél évre, mikor hét közepén gyakorlatilag az egész ország azt várta a televízió előtt, hogy elkezdődjön a népszerű vetélkedő. Ahogy akkoriban, úgy a megújult formátumban is a résztvevőknek leginkább a szerencséjükre volt szükségük ahhoz, hogy győztesen hagyják el a stúdiót. Derült égből villámcsapásként érte a hír a 28 esztendős fodrászt, miszerint kipróbálhatja magát a televíziós vetélkedőben, ami már közel harminc éve is nagy sikert aratott hazánkban. 

Ahogy azt már a nézők megszokhatták, minden játékos látványos jelmezben várja, hogy kiválasszák, így a budapesti születésű hölgynek is szüksége volt egy maskarára. Nem hazudtolta meg önmagát, hajszobrásznak öltözött, amiben leginkább a festőkötény volt segítségére.

Általában az sem szokatlan látvány, hogy a résztvevők szeretik magukra felhívni a figyelmet, de Rácz Henrietta Nóra másfajta taktikát választott. Inkább meghúzta magát a kevesebb néha több alapon.

Az egyik villámjátékban volt lehetősége bizonyítani, ahol egy zsákból kellett tallérokat kihúznia, elkerülve a zsákbamacskát. Fortuna mellé szegődött, ugyanis sikerült neki az egyik legnagyobb összeget összegyűjtenie, így hatszázezer forinttal ülhetett vissza a helyére. A fődíj játékot játszhatta volna egy páros, akik ugyancsak ekkora összeget tudhattak magukénak, de ők nem éltek a lehetőséggel, viszont a pécsi lakos bátor döntést hozott, így kockára tette addigi nyereményét.

Három függöny közül kellett választania, ahol egy sugallat segített döntést hozni: három év és három hónap korkülönbség van közte, illetve a nővére között, így sokat nem töprengett. Mindenesetre az intuíció bejött, egymillió forint lapult a fátyol mögött, ezzel pedig igencsak eredményesen zárta a játékot.

– Nagyon pörgős és fárasztó volt – mesélte portálunknak a pécsi győztes. – Én úgy mentem oda, hogy lesz, ami lesz. A nyereményt elsődlegesen megtakarításnak szánom, a jövőben pedig nem zárkózom el attól, hogy ehhez hasonló műsorban szerepeljek, hiszen nagyon nagy élmény volt számomra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!