Nagy jelentőséggel bír a beruházás

2023.04.14. 17:21

Felavatták az új kerékpárutat Villány és Villánykövesd között

Pénteken délután ünnepélyesen átadták és felavatták a Villány és Villánykövesd között megépült új kerékpárutat. A résztvevőket a villányi Rendezvénytéren szemléletformáló programmal várták.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Löffler Péter

A két érintett település életében különösen nagy jelentőséggel bír az elkészült beruházás, amelynek eredményeként több mint 3 kilométer hosszú kerékpáros létesítmény jött létre, melyet a projektgazdák örömmel adtak át a nagyközönségnek.  

– Büszkék lehetünk arra, hogy olyan projektek kivitelezésében vehetünk részt, olyan munkát végezhetünk, amit aztán a helyi lakosok és az idelátogató vendégek egyaránt jó szívvel és egészséggel tudnak használni 

– fogalmazott Mayer István, Villány polgármestere a köszöntőjében. Elmondta, számtalan akadályt kellett leküzdeni ahhoz, hogy ma átadhassák a beruházást. Ezzel utalt a városvezető arra, hogy a kivitelezési árajánlatok majdnem dupláját tették ki a rendelkezésre álló, pályázat útján elnyert forrásnak. Megköszönte az országgyűlési képviselőnek, valamint a vármegyei elnöknek is, hogy plusz források biztosításával segítették a fejlesztés megvalósulását, emellett mindenkinek, aki valamilyen módon részt vett a projektben.  

Róth András Ervin, Villánykövesd polgármestere szintén köszönetét fejezte ki az érintettek felé, és a nehézségekről szólva elmondta, a gyakorlatilag az összes létező hatóság, szolgálat és szolgáltató képbe került a forgalomba helyezés napjáig, és mint fogalmazott, aki még nem volt résztvevő, az a pályázat elszámolásáig, lezárásáig még bekapcsolódhat a történetbe.  

 

Hargitai János országgyűlési képviselő köszöntötte a Magyar Közút Zrt. munkatársait, hiszen az eseményen a Villánykövesd belterületén megújult út „szalagátvágását” is megejtették képletesen. A „Mohács 500” miniszteri biztosaként pedig beszélt a következő évek fejlesztéseiről, amelyek a dél-baranyai térségben fognak megvalósulni, beleértve a további kerékpárutak építését és közutak felújítását.

Őri László, a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke kiemelte, a projekt megvalósításának folyamatában  leginkább a kitartás és a térségi szereplők összefogása segítette át a résztvevőket a nehéz pillanatokon.

– Az a célunk, hogy a következő időszakban olyan fejlesztéseket támogassunk itt a Pécs-Villány-Siklós turisztikai térségben, amelyek nem pontszerűen alakulnak ki, hanem illeszkednek egymáshoz. Jelenleg is zajlik a kivitelezési közbeszerzési eljárása a Pécs-Máriagyűd közötti, igen jelentős kerékpárút szakasznak. Ha azt is sikerül megépíteni, akkor az a kerékpárút jól fog tudni kapcsolódni a már megépült, és a következő években itt a térségben épülő kerékpárutakhoz 

– mondta a vármegyei elnök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!