Jó cél

2023.04.14. 12:15

TeSzedd! Az idén is gyűjthetjük a szemetet

Sz. Zs.

A kép illusztráció

Fotó: Flajsz Péter

Az idén 11. alkalommal hirdette meg az Energiaügyi Minisztérium és az ÉMI Nkft. a rendre kiemelt népszerűségnek örvendő TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért hulladékgyűjtő akciót. Az e célra létesült Facebook-oldalon már most százas nagyságrendben sorakoznak az április 22–28. közöttre tervezett akcióra jelentkező települések – a sorban vármegyénkből a leggyorsabban regisztrálók között Borjád, Nagypall és Ófalu nevére bukkanhatunk –, az elmúlt esztendőkben ennél sokkal többen képviselték Baranyát.

A tájékoztató szerint a központi regisztrációs időszak ugyan lezárult, ám a szervezők hangsúlyozzák, hogy akár a csatlakozó városokban-falvakban, de mindenütt máshol is továbbra is mindenkit biztatnak az önkéntes csatlakozásra, amellyel a fenti időszakban magán- vagy közterületen is hozzájárulhat saját lakókörnyezete megtisztításához. 

A hivatalos csatlakozási pontokról, illetve az akció részleteiről az esemény önálló Facebook-oldalán vagy a szelektalok.hu környezetvédő honlapon található információ.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!