Kertészek, babák-mamák, és táncosok találkoznak

2023.04.13. 16:27

Nagyüzemben várják a közönséget a Pécsi Kulturális Központ helyszínei

M.B.E.

A kép illusztráció

Fotó: Makovics Kornél

A Pécsi Kulturális Központ az uránvárosi egykori Szivárvány Gyermekházban székel, és a kultúrprogramjainak másik fő helyszíne az Apáczai Művelődési Ház kertvárosban. Emellett a PKK-hoz tartozik a peremvárosrészek összes korábbi kultúrháza Rácvárostól Pécsszabolcsig, így tehát szinte minden nap van valami újdonság a kultúrpalettájukon.

Nézzük, mi minden van még a tarsolyukban a hó második felében!

Csütörtökön, 14-én 17 órakor lesz Kaczkó Magdolna: Mozaik című kiállításának megnyitója a PKK Apáczai Művelődési Házban (Pécs, Apáczai Csere János körtér 1/D.) és az akvarell-technikával készült alkotások március 8-ig tekinthetők meg. Ugyanitt szombaton 18 órakor a 40 éves Quadro Egyesületnek látható a bemutatója születésüktől napjainkig, míg szintén szombaton, de 19 órától Pyrgos Görög Táncházon lehet részt venni. A Pyrgos Görög Táncház a görög nép kultúráját, zenéjét és táncait kedvelő nagyközönség találkozó helye, ahol felelevenítik a görög tájak szépségét, a mediterrán hangulatot és a görög virtust.

A Pécsi Kulturális Központban (Pécs, Dr. Veress Endre utca 6.) a Szent Mór Iskolaközpont Képzőművészeti Tagozatának nyílik kiállítása jövő szerdán 17 órakor az iskola diákjainak tavaszi munkáiból, a belépés díjtalan.

Az Apáczai Művelődési Házban április 20-án csütörtökön délelőtt Pöttöm Kreatív Kuckót szervez a Baba-Mama Kreatív Műhely. Itt gyurmázós, színezős, firkálgatós foglalkozást tartanak 1-3 éves korú gyermekeknek. Újdonság, hogy puha építőkockákból lehet építkezni, és Böbit, a százlábút is összeállítják.

Ugyanitt 20-án 19 órakor Stand up párbaj zajlik, nyolc stand up komikus zsűri előtt szól be egymásnak. Szintén a PKK Apáczai Művelődési Házban április 22-én szombaton délelőtt Terike - cipővásárt szerveznek, délután pedig Apáczai Kézműves Vásárt a Föld Napjához és a Népviselet Napjához kapcsolódóan a Csontváry sétányon, eső esetén az aulában. Majd 23-án vasárnap A+B Galéria festményvására zajlik, kortárs festőművészek alkotásainak értékesítésével.

Ugyancsak az AMH-ban április 25-én kedden délelőtt Nevkó Baba-Mama Klub lesz, énekes, mondókás foglalkozás 3 éves korig.

Április 26-án 16 órakor a KertÉSZ Közösség találkozik az Apáczai Közösségi Házban (Pécs, Tolsztoj u. 10.), majd a PKK szervezésében április 28-29-én a Tánc Világnapja Pécs - Tánc az Életért programsorozat következik. Ennek keretében Pécs belvárosában több helyszínen a tánc kap főszerepet. A táncra buzdításon túl, a beteg, gyenge gyermekekért 21 különböző stílusú pécsi táncegyüttes táncát mutatják be a Színház téren és a Széchenyi téren. Április 30-án vasárnap délután pedig a Bódi Tesók roadshowjával zárul az áprilisi PKK kultúrcsomag az Apáczai Művelődési Házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!