Megy a lejáratás

2023.04.10. 12:15

Zavaros, ami a pécsi városházi közlemények körül folyik

A pécsi polgármesteri hivatal egyik köztisztviselője a közelmúltban ismét lejáratásra alkalmas közleményt adott ki.

B. M.

Fotó: Laufer László

A közlemény kapcsán érdekesség, hogy a hivatali köztisztviselő valójában a baloldali, az MSZP-DK irányított politikai pártszövetség nevében postázta az aktuális lejáratást, ami nem tükrözheti az önkormányzat, avagy a polgármesteri hivatal álláspontját. 

Emiatt meg is kérdeztük a pécsi jegyzőt, Lovász Istvánt, aki portálunkkal közölte: kizárólag politikai pártokhoz kötődő üzenetek kommunikációja elsősorban a párt saját eszköz-, illetve fórumrendszerén keresztül tud megvalósulni. 

– Amennyiben nem általában politikai pártról van szó, hanem kifejezetten az adott önkormányzat képviselőtestületében tagként jelen lévő frakciókhoz kapcsolódó, a helyi viszonyokat érintő az üzenet, úgy nem kizárt, hogy azok megjelenésének az önkormányzat teret biztosítson, ebben az esetben ezt a lehetőséget valamennyi frakciónak, illetve képviselőnek biztosítani kell – tette hozzá. 

Megjegyezendő, hogy arra eddig nem került sor, hogy a baloldalin kívül más frakcióknak is teret biztosítottak volna, vagy jelezték volna számukra, hogy az önkormányzat az ő nevükben is kiadja a közleményeiket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!