Veszteséges a városházi propagandacég

2023.05.09. 17:07

Az igazgató szerint az önkormányzati támogatás még a személyi jellegű kiadásokat sem fedezte

Hiába adott még fű alatt is, saját hatáskörben 24 millió forintot a Magyar Szocialista Párt és a Demokratikus Koalíció támogatta polgármester, Péterffy Attila tavaly decemberben házi propagandának, úgy tűnik a 120 milliós önkormányzati támogatás ellenére is durván veszteséges a Pécsi Kommunikációs Központ Kft.

B.M.

A társaság legfrissebb beszámolója szerint a cég 172 milliós mérlegfőösszeggel és 38 millió forintos veszteséggel zárta a 2022-es évet.

Póré László igazgató, a felügyelőbizottsági ülésen azt állította, hogy a bevételeik még magasabbak is voltak, mint amit beterveztek előzetesen, de a veszteséget azzal magyarázta, hogy 164 millió forintos önkormányzati támogatást kellett volna kapniuk, de 44 millióval kevesebb érkezett.

Az igazgató szavaiból az is kiderült, hogy a beérkezett önkormányzati támogatás még a személyi jellegű kiadásokat sem fedezte, hiszen arra 135 milliót költöttek el csak tavaly. A cég pénzügyi nehézségeit jelzi, hogy az MSZP-DK-s politikai célokat szolgáló önkormányzati propagandalap kiadása jelentősen megugrott, amíg 2021-ben 21 millióba került, a választások előtti évben, idén már 91,5 millió lesz.

Mint az közismert, Péterffy Attila tavaly úgy adott többlettámogatást a cégnek, hogy arról csak jóval később, január végén számolt be egy saláta-előterjesztésben a közgyűlésnek, holott a támogatásról a képviselők is dönthettek volna. Miután a fű alatt kiosztott tízmilliók ügye nyilvánosságra került, a Baranya Vármegyei Kormányhivatal törvényességi eljárást indított és megállapította, hogy Péterffy Attila jogsértést követett el. A városvezető ezt nem ismerte el, ezért várhatóan bírósági eljárás lesz az ügyből, ami újabb jogi eljárást jelent az önkormányzattal szemben a már folyamatban lévő, súlyos bűncselekmények miatt indított bűn­ügyi nyomozások mellett.

Érdekesség, hogy Poré Lászlót, a Pécsi Kommunikációs Központ igazgatóját a veszélyhelyzet ideje alatt szintén csak fű alatt tudta kinevezni, mert még saját belső csapata sem volt meggyőződve az illető alkalmasságáról. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!