Fiatalok, irány az iEXPO!

2023.05.05. 12:36

Fordított állásbörze, ahol a hallgató és piac találkozik

2023. május 10-én szerdán 12.00-kor, a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán a PTE KTK Center for Applied Learning (CAL) szervezésében ismét iEXPO!

Forrás: PTE

Az iEXPO olyan fordított állásbörze, amely során a hallgatók bemutatják a félév során különböző kurzusok keretében elkészített projektjeiket, ezen keresztül azokat a képességeket és kompetenciákat, amelyeket az elméleti tudás megszerzésén túl fejlesztettek az elmúlt időszakban.

Idén rekord számú 55 csapat, 200 hallgató és 45 céges partner vesz részt az eseményen.

Hogyan is zajlik egy fordított állásbörze? 

A cégek képviselői körbejárják a hallgatói csoportokat, véleményezik a projekteket és a beszélgetések folyamán akár jövőbeni gyakornokaikat, munkavállalóikat is megtalálhatják. A bemutatáskor a hallgatók célja a visszajelzések gyűjtése, a projekt és saját maguk „eladása” egy jó előadással, poszterrel, kiállással. Minden partner 5 „unicoin” lapkát kap a helyszínen, amelyet a legígéretesebb csapatoknak adhat. A legtöbbet összegyűjtő három csapat külön díjazásban (ösztöndíjban) is részesül, illetve több cég készül különdíjjal is a számára leginkább értékes projekt számára.

Helyszín

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar, Halasy Nagy József Aula (II. emelet)

Program

Partnerek érkezése: 11.50-12.00 között

12:00-13:00 – II. emelet Kari Tanácsterem, megnyitó, állófogadás

13:00-14:00 - AULA iExpo – fordított hallgatói állásbörze

14:00-14:30 Eredményhirdetés, díjak átadása

· Hallgatói ösztöndíjak (pénznyeremények) átadása

· Szponzor ajándékok és felajánlott díjak átadása

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!