Izgalmas pécsi koncert a jótékonyság jegyében

2023.05.29. 15:40

Hamisítatlan ritmusok, hangszerpárbajok és a LED-falakon zenére komponált filmek a színpadon

B. M.

Különleges, unikális koncertet adnak a szerdán 19 órakor a Kodály Központban azért, hogy a Kerek Világ Alapítvány sérült emberek önálló lakhatását támogató komplexuma felépülhessen, ehhez járulnak hozzá az est bevételével is. 

– Az alapítvány elnöke, Kővári János tavaly keresett meg és rövid gondolkodás után jutottunk arra, hogy Szentpéteri Csillát keressük meg, és kérjük fel a koncertre. Csilla pedig segítve az ügyet, azt is felajánlotta, hogy még két barátját, Király Lindát és Gájer Bálintot is elhívja az estre

 – mondta lapunknak Szécsi Máté pécsi operaénekes, aki szintén fellép az esten. –Izgalmas  fúzióra készülhetünk a Kodály Központban, hiszen több műfaj, zenész, énekes találkozik majd a színpadon. Nemcsak zenei élményben lehet részük a koncertre látogatóknak, hanem látványos LED-show is látható lesz. 

Szentpéteri Csilla zongoraművész-zeneszerző és a Band élménykoncertjére még kaphatóak a jegyek. A Kodály Központ beharangozójában az áll, hogy hamisítatlan ritmusok, bravúros hangszerpárbajok, a LED-falakon zenére komponált lenyűgöző filmek, kreatív vizualizációk páratlan élményt nyújtana. Sokszínű repertoárjukban ötletgazdag, XXI. századi átiratban szólalnak meg formabontó módon a klasszikusok jazz, blues, latin, bossa nova, film és rock műfajokkal ötvözve, valamint 8 lemezének vezérdalai és saját szerzeményei.

A jótékonysági koncerten Szentpéteri Csilla vendégei lesznek: Gájer Bálint, akivel Frank Sinatra és Michael Bublé slágereit adják elő; Király Lindával Tina Turner-t, Whitney Houston-t idézik meg; Szécsi Máté pedig Leonard Cohen ikonikus dallamait szólaltatja meg.

Megírtuk, a Kerek Világ Alapítvány pályázati forrásból a pécsi Kertvárosban évek óta üresen álló, lerobbant állapotban lévő, egykori Berek utcai bölcsőde helyén mozgássérültek számára lakóotthont hoznának létre. Cél, hogy a jelenleg szüleiknél, bentlakásos intézményben élők önálló életet kezdhessenek. A tervek szerint egy 400 négyzetméteres akadálymentes épületet hoznának létre, ahol tizenketten lelhetnének otthonra.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!