Zalaegerszeg a házigazda

2023.05.06. 16:27

Ismét versenyeznek az egészségtudományt tanuló diákok

Négy év elteltével újra a zalai vármegyeszékhely adott otthont a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar által szervezett XXIX. Kari Tudományos Diákköri Konferenciának. A pénteki megnyitón a város, a megye és az intézmény vezetői köszöntötték a hallgatókat.

bama.hu

Minden eddiginél többen, 178-an jelentkeztek arra, hogy 17 szekcióban – köztük három angol nyelvűben - a bizottságok előtt adjanak számot tudásukról, szakuknak megfelelően beszámoljanak a legfrissebb kutatási eredményeikről, áll a zaol.hu beszámolójában. Tradíció, hogy évente mindig a sorra kerülő képzési központban, így Pécsen, valamint a kihelyezett kampuszokon, Kaposváron, Szombathelyen és Zalaegerszegen találkoznak a jövő szakemberei. Szekciónként az első három legjobb előadót jutalmazzák, emellett többen kapnak cégek által felajánlott elismerést, illetve a HÖK a legügyesebbeket különdíjban részesíti.

A találkozó lehetőséget ad arra is, hogy a fiatalok ötleteit később komolyabb szakmai stáb valósítsa meg, hangzott el a megnyitón. Prof. Dr. Ács Pongrác dékán egy egészségügyi applikáció fejlesztésének történetét hozta fel példaként, miközben kiemelte: személy szerint győztesnek kiáltana ki minden előadót, aki időt és energiát fektet szakterületének minél magasabb szintű megismerésébe.

Prof. Dr. Betlehem József, a PTE általános, stratégiai és kapcsolati rektorhelyettese kitért arra, hogy több évtizedes együttműködés van a város és az egészségtudományi kar között. Különösen a vidéki egyetemeknek van szüksége erre a jó kapcsolatra, ami együtt gyarapítja mind a felsőoktatási intézményeket, mind a vármegyéket a humánerőforrás és a gazdaság tekintetében.

Zala vármegye közgyűlése nevében Pácsonyi Imre alelnök köszöntötte a jelenlévőket. Mint mondta, a fiatalok önbecsülését erősíti eddigi teljesítményük, az előadásokra való lelkiismeretes és teljes körű felkészülés. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy később szakterületük neves képviselői lehessenek. Nincs annál felemelőbb, mint amikor egy oktató meglátja tanítványában az utódját, meglátja azt, akinek mesterségét, szakmai tudását át tudja adni, tette hozzá Pácsonyi Imre.

Az eseményen köszöntőt mondott Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, valamint Balaicz Zoltán polgármester, aki kiemelte, jól döntött a város, amikor a 80-as években elindult Zalaegerszegen a felsőfokú egészségtudományi képzés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!