Régi-új szórakozóhely a püspökvár szívében

2023.05.05. 15:24

Meghitt nyugalommal, színes programokkal hív a Rózsák kertje

Május 5-én nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt az egykor kultikus szórakozóhelynek számító, immár megújult Rózsakert.

Zs. J.

Fotó: Laufer László

A streetfood konyhával működő felújított kerthelyiség üzemeltetői egy nappal korábban próbaüzemet tartottak, melyen Felföldi László megyéspüspök áldását kérték munkájukra, számolt be róla a Pécsi Egyházmegye saját honlapján. A megnyitott Rózsakertben péntek esti örömzene után, szombaton borkostoló, Jazzeando Quartet koncert, majd vasárnap Édesanyák napja várja kilátogatókat. 

A gyerekeket kerámia festő, arcfestés és fajátékok fogadják, míg a zenét délelőtt 11 órakor a Iszkiri zenekar biztosítja. Mint az egyházmegye megemlítette a Rózsakert a könnyed és minőségi szórakoztatás mellett tette a le voksát, melynek igényes, rózsákkal és fákkal borított kerthelyisége valódi gasztrokert Pécs történelmi belvárosának szívében.

A kert elnevezéséhez híven rózsák lettek túlsúlyban: kúszórózsák, bokorrózsák, ágyasrózsák, fás bazsarózsák, mályvarózsák, rózsalonc és a labdarózsák is. Ezek mellett a különböző évszakokban megtalálható még a hortenzia, a gránátalma, a füge, a gólyaorr, a tűzeső, a krókusz, a cickafark, a díszhagyma, a fehér liliom, valamint a nőszirom is. A kert legrégibb fája a déli kerítésfal melletti, több mint száz éves hársfa, amely már az 1912-es kataszteri térképen is szerepelt.

A megnyitott Rózsakertbe sokan tértek be pénteken. Volt akinek egyik szeme sírt, míg a másik nevetett. Sírt, mert mint mondták, a fiatalságukat siratják, míg a másik szemük nevetett, hogy mennyire szép lett az új Rózsakert. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!