Virágos Komló

2023.05.04. 18:34

Örökbe fogadták a város arborétumát

Idén is folytatódik a város virágosítása – a Komlói Honismeret és Városszépítő Egyesület, valamint a Komlói Országjárók Baráti Köre által életre hívott mozgalom az intézmények, közterületek, magánporták, stb. virágokkal való beültetését segíti.

W. K.

Fotó: Berán Dániel

A Virágos Komló akció részeként idén is szerveznek virágvásárt – az április végén megtartott rendezvény rendkívül sikeresnek bizonyult, és a rendezők reményei szerint a május 6-i is sokakat vonz majd. 

A mozgalmat szervező két civil szervezet tagjai az év során a várost járva a legszebb területeket, portákat rögzítik, majd azokat díjazzák. Emellett arra buzdítják a lakó-, vagy egyéb közösségeket, hogy „fogadjanak örökbe" egy-egy számukra fontos közterületet, és vállalják annak rendszeres gondozását, rendben tartását. 

A Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület a Magyar Vöröskereszt Komlói Szervezetével karöltve például az Arborétum tisztántartását vállalta. A lakosság városszépítő javaslatait is várják: a rendőrségnél postaládát helyeznek ki erre a célra, a hirdetőtáblára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!