Hívjunk mentőt?

2023.05.16. 14:33

Pécsi balos a közgyűlésen: "Nem vette be a gyógyszerét?!"

Nem vette be a gyógyszerét? Miért rángatózik a szája? - ezt a "költői" kérdést tette fel a pécsi közgyűlésben kedden a Gyurcsány-párt helyi képviselője, Siposné Bikali Éva a Tiszta Kezek Frakció vezetőjének, Bognár Szilviának, miután a független képviselő a DK-s képviselő férjének a felügyelő bizottsági tagságáról beszélt.

b.m.

Fotó: Löffler Péter

A polémiát az okozta, hogy Siposné Bikali Éva azzal érvelt a közgyűlési vitában, hogy a házasságot kötő párok ki tudnak fizetni 20 ezer forintot akkor, hogyha munkaidőn kívül, vagy külsős helyszínen akarnak megesküdni, ezért a fideszes javaslat - ami ezt gesztusként tette volna ingyenessé - nem támogatható. Siposné más fideszes városok gyakorlatával jött, ahol szerinte többet kérnek, de erre azt a választ kapta Barkóczi Csabától, hogy pécsi képviselőként ők a pécsiekkel foglalkoznak, nem más településeken élőkkel.

Bognár Szilvia, a Tiszta Kezek Frakció vezetője pedig Siposnénak elmondta, hogy a férjének a felügyelőbizottsági tagsági díjából évente 42 pár házasságkötési díját engedhetnék el. Erre aztán érkezett Siposné válasza.

- Nem vette be a gyógyszerét? Miért rángatózik a szája? Hívjunk mentőt? Nem érzi jól magát? Nem tudom, miben tudunk segíteni - mondta lekezelően, sértegetve a másik politikust.

A fideszes javaslatot egyébként nem fogadta el a Gyurcsány Ferenchez húzó városvezetés, pedig azzal is érveltek, hogy amíg több százmillió megy el tanácsadókra, ügyvédekre, tanácsnokokra, cégvezetők prémiumaira, ez lenne jelentős tehet.  Csizmadia Péter frakcióvezető még azt is elmondta, hogy a jobboldal rendszerint azon az előterjesztések esetében, amiket jónak talál, a városvezetéssel együtt szavaz. A pécsiek érdekében csak azért nem utasítják el ezeket, mert azokat a velük ellentétes politikai oldalon ülők terjesztik elő. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!