A nemzeti oldal kritizálta a propagandalapot

2023.05.20. 07:00

Péterffy Attila frakcióvezetője „fingokról” szónokolt a legutóbb megtartott közgyűlésen

Egy, Péterffy Attila polgármester ténykedésével foglalkozó humoros közösségi oldalon hívták fel a figyelmet arra, hogy a keddi közgyűlésen az egyik baloldali politikus „kék fingokról” beszélt, többször is elismételve a kifejezést.

B.M.

Fotó: Laufer László

A mondandójának ezen részét nem sokan értették a képviselők közül, de a menetrend szerinti kormányellenes felszólalásában arra utalt, hogy mennyit költenek a műsorszolgáltatásra és hírekre az állami kézben lévő országos televízióknál.

Ágoston Andrea jelenleg Péterffy Attila mostani polgármestert is sorai között tudó egyik baloldali frakció vezetője. A politikus volt már a Liberális párt helyi erős embere, később a Párbeszédben politizált, jelenleg pedig – ezt mindeddig nem cáfolta – a Magyar Szocialista Párton keresztül a megemelt fizetése mellett kap havonta százezreket a Parlamenttől. A politikus hölgy „kék fingos” kirohanását az váltotta ki, hogy a nemzeti oldal kritizálta az önkormányzat által működtetett városházi propagandalapot, illetve azt, hogy miközben állandóan szigorú gazdálkodásról beszél a baloldal, addig kedden már arról döntöttek, hogy 100 milliót adnak részletekben az egyébként durván veszteséges Pécsi Kommunikációs Központnak. 

Ebből 75 millió forintot a városi televízió működtetésére fordítanak. Csizmadia Péter fideszes frakció­vezető szerint viszont ha ésszerűbb lenne a propagandalap működtetése, akkor nem lenne szükség erre a támogatásra.
Mint nemrég kiderült, a pécsi televíziót egy, az óbudai önkormányzati tévét is készítő tulajdonosi kör működteti, tehát hiába vannak pécsi – akár a városvezetéssel is lojális – televíziós szakemberek, Péterffy Attiláék egy fővárosi társaságot részesítettek előnyben, amely aztán a pénzügyek felett is rendelkezik. Érdekesség, hogy éppen Óbudán indul a polgármesteri posztért az az MSZP-s Török Ottó, aki az elmúlt években havi 1,1 millió forintért adott tanácsokat sportbiztosként Péterffynek, egyik kiemelkedő feladata az akvapark volt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!