Ma is példaértékű az 1956-os hős alakja

2023.06.29. 19:15

Debreczeni Lászlóra emlékeztek a tisztelői

Dr. Debreczeni Lászlóra, az 1956-os forradalom pécsi hősére emlékeztek a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium dísztermében június 29-én. Az estet Lengvárszky Attila, a megemlékezést szervező Pécsi Polgári Szalon Egyesület elnöke vezette.

Mohay Réka

Az elnök külön köszöntötte az emlékezők körében Debreczeni Lászlónét, Margit asszonyt, valamint Őri László megyei elnököt, Kővári János képviselőt, az Összefogás Pécsért Egyesület elnökét, Barkóczi Csaba képviselőt, Kisóvári-Németh Norbert református lelkészt, Kellermayer Miklós professzort és Nyisztor Zsoltot, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium igazgatóját.

 

Az ünnepélyes eseményen az egykori szabadságharcos, orvos saját írásaiból, visszaemlékezéseiből hangzottak el részletek, barátai, tisztelői, a meghívott vendégek pedig beszédeikben idézték fel Debreczeni László alakját – ezekből kiemelkedett az egykori szabadságharcos derűs, hittel és szeretettel teli alakja, aki kitartó odaadással viseltetett hazája és szűkebb környezete iránt egyaránt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!