Ajánló

2023.06.15. 14:40

Expedíciós hegymászás – merészség vagy felelőtlenség?

Suhajda Szilárd halálát követően számos kérdés merült fel az extrém kihívást jelentő hegymászást illetően. Június 19-én, hétfőn 17 órakor a Mathias Corvinus Collegium (MCC) pécsi képzési központjában erre reflektálandó az expedíciós hegymászásról szóló előadást, melynek címe „A felelőtlenség teteje?".

Mohay Réka

A kép illusztráció

Fotó: My Good Images

Az előadást Sterczer Hilda, a szintén a hegymászás áldozataként elhunyt Erőss Zsolt özvegye, a Hópárduc Alapítvány kuratóriumi elnöke és elismert hegymászó tartja. Hilda már túlvan két expedíción és két himalájai nyolcezres hegycsúcs meghódításán, így tapasztalataiból és kalandjaiból merítve mesél majd a hallgatóságnak.

A program során az előadó megpróbálja szavakba foglalni mindazt, amit a hegyek megmászása adhat az embernek. Úgy véli, nehéz feladat ez, hiszen aki valaha is találkozott a hegységek világával, tudja, hogy az ott rejlő élményeket nehéz leírni. Az előadás során Sterczer Hilda reflektál azokra a kérdésekre, melyeket Suhajda Szilárd halála után sokan feltesznek: Minek ment oda? Mit jelent tisztában lenni a veszéllyel és mégis vállalni azt?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!