Ez aztán a jubileum!

2023.06.17. 15:20

Hetvenöt éve diplomázott a népszerű tanitónő

Diplomaszerzésének 75 éves jubileuma alkalmából gránit oklevelet vehetett át a Pécsi Tudományegyetemen Dr. Miseta Attila rektortól Kurucz Antalné nyugalmazott szakfelügyelő, népiskolai tanító.

Bama.hu

A Pécsi Tudományegyetem közösségének egyik legmeghatóbb ünnepe a hagyományos Pedagógusnapi és díszoklevél-átadó Ünnepi Szenátusi Ülés, melyre a napokban került sor a PTE ÁOK Dr. Romhányi György Aulájában.

A teol.hu beszámolója szerint Dr. Miseta Attila rektor köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a pedagógus lét nem egyszerűen hivatás, hanem életforma is, ami rendkívüli elkötelezettséget igényel. A tanulás struktúrája villámgyorsan alakul át, az internet és a közösségi média, majd a mesterséges intelligencia átalakítja az életnek ezt a területét is. A tanári pályán bizonyítottak tanácsaira azonban mindig szükségünk lesz ahhoz, hogy a jelen problémáival könnyebben birkózhassunk meg. Az egyetem közössége hálás a munkájukért!

Diplomaszerzésének 75 éves jubileuma alkalmából gránit oklevelet vehetett át Dr. Miseta Attila rektortól Kurucz Antalné nyugalmazott szakfelügyelő, népiskolai tanító, akit a több száz fős közönség óriási tapssal köszöntött. A 95 éves szekszárdi pedagógusnak a szakmájában végzett kimagasló pedagógiai munkája, közmegbecsülésre érdemesítő tevékenysége elismeréseképpen adományozta az egyetem az elismerést.

Az ismertetőben elhangzott: Kurucz Antalné sokoldalú, széles területet átívelő munkássága közül kiemelkedik a Tolna megyei vezető szakfelügyelői, illetve Tolna megyei települések iskoláiban, többek között Szekszárd intézményeiben végzett elkötelezett magas szintű pedagógiai munkássága. Hosszú éveken át több Tolna megyei pedagógiai intézmény alapításában vett részt, irányította, kidolgozta, segítette az egész napos nevelés megteremtését, minőségi fejlődését, elterjedését, országosan és Tolna megyében is (napközi otthon, iskolaotthon, diákotthon, nevelőotthon, szakmunkásképzés stb.). 1977-ben Tolna megye egyetlen felsőfokú intézménye létrejöttében fontos támpontot jelentett az általa kidolgozott országosan első díjas pályamunka.

Élete példa lehet mindannyiunk számára hivatásszeretetből, s a közért önzetlenül végzett munka nehéz, de örömet adó eredményeinek tiszteletéből. Életműve, kortörténet is, amely elénk tárja a magyar nevelés- és oktatásügy évtizedeket áthidaló, szinte minden jelentős állomását. Kortörténet, amely mindenkinek szól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!