Szép siker

2023.06.25. 14:40

Ismét bizonyítottak a siklósi hegedűs lányok

A siklósi hegedűs lányok ismét szép sikereket értek el a Szlovákiában (Dolny Kubin, Alsókubin) megrendezett Talents for Europe Nemzetközi Hegedűversenyen. A Siklósi Zeneiskola két második osztályos növendéke Krutek Anna és Vertike Anna Viola képviselték Magyarországot a versenyen. Vertike Anna Viola 3. helyezett lett, Krutek Anna 4. helyezést ért el.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Forrás: pixabay

– Büszkék és boldogok voltunk attól, ahogy a zsűri elnöke külön kihangsúlyozta, és kicsit tört magyarsággal elmondta, mennyire örülnek neki, hogy ilyen távoli vidékről olyan szépen hegedülő, muzsikáló gyerekek érkeztek erre a rangos versenyre. Háromszoros hurrá a lányoknak, a szüleiknek és a Mohácsi Tankerületnek, akik besegítettek az anyagiakba, hogy elmehessünk erre a megmérettetésre – mondta a lányok felkészítő tanára, Dolgos Éva.

A Talents for Europe Nemzetközi Hegedűversenyen nagyon sok ország különböző korosztályú hegedűsei vettek részt, és még olyan távoli országokból is érkeztek növendékek, mint Litvánia, Fehéroroszország, Kanada, Dél-Korea.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!