Vendégségben Erdélyben

2023.06.19. 12:30

Nagyenyeddel is megújítja a kapcsolatot a siklósi városvezetés

A siklósi városvezetés igyekszik megújítani, illetve megerősíteni a testvértelepülésekkel korábban elhanyagolt kapcsolatot és az együttműködést.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Ennek jegyében kaptak meghívást valamennyien az idei, március végén megrendezett II. Siklósi Városnapokra, és ekkor – mint hírt adtunk róla – egy új testvértelepülési megállapodás is született a szerb Irig és Siklós között. 

Mint Riegl Gábor polgármester elmondta, szívügyük volt, hogy újjáépítsék a testvértelepüléseikkel kötött szövetségeket, és nagyon komoly szervezés eredményeként június 16-án – ebben a ciklusban először – találkoztak Nagyenyed vezetőivel, még pedig náluk, ugyanis a siklósi városvezetés meghívást kapott az erdélyi település többnapos programjára. 

Nagyenyeden június 14. és 18. között a 7. Fehér Megyei Magyar Napokat tartották, a rendezvényen ünnepelték a magyar kultúrát, a hagyományokat, a gasztronómiát, emellett pedig sportokkal és minden korosztályt kielégítő, szórakoztató programokkal gazdagították a hétvégét. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!