Tudományos pályázat

2023.06.17. 18:50

Komoly díjat kapott a pécsi joghallgató

A legfőbb ügyész által meghirdetett országos Kozma Sándor emlékére meghirdetett tudományos pályázaton, joghallgatói tagozaton a büntetőjogi szekcióban Berki Vivien, a pécsi jogi kar hallgatója különdíjat kapott.

Bama.hu

A kar honlapjának beszámolója szerint a díjat az Ügyészség Napja alkalmából rendezett ünnepségen az Igazságügyi Palota dísztermében adták át június 9-én.

Kozma Sándor, az első magyar koronaügyész emlékére a legfőbb ügyész évente országos tudományos pályázatot hirdet, amelyen az ügyészi szervezetben dolgozók, valamint joghallgatók vehetnek részt büntetőjogi témájú, illetve valamely büntetőjogon kívüli ügyészi tevékenységgel érintett jogterületet feldolgozó tanulmányaikkal.

A pécsi kar diákja „A gyermekek sérelmére elkövetett egyes szexuális bűncselekmények és az emberkereskedelem a bírói gyakorlat tükrében” című pályamunkájáért vehette át Dr. Polt Péter legfőbb ügyész dicsérő oklevelét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!