Elkezdődött a munka

2023.06.29. 09:40

Mesesétány létesül a volt vidámpark helyén

A Dömör-kapunál, a volt a vidámpark bejáratánál tartott csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón jelentették be, hogy mesepark létesül az egykori vidámpark helyén.

Bama.hu

Megkezdődött a mesesétány kialakítása

Fotó: Czeczon Emese

Császár Levente írta a pécsi mesét, amelyből kialakítják azt a tematikus utat, amire a város mondavilágát fűzte fel.

- Ha a külszíni bánya köré húzunk egy 5 kilométeres kört, akkor ebből a mondavilágból jónéhány pontosan ebbe esik bele. Például a Dömör-kapu, Kantavár, Szamárkút, Gyükés, Lámpásvölgy. Ha kiállnánk a Flóra pihenőhöz, akkor a távolban látszanának a Kelet-Mecsek hegyei, az óriások. A Dömör-kapu mondája a Dömör törpékről szól, így jött az ötlet, hogy az óriásokat eresszük össze a törpékkel. A mese fő vonulata a pécsi szén megtalálásának története - mondta a szerző.

Hírportálunk kérdésére Császár Levente elmondta, állomásokat alakítanak ki, amelyeken kitáblázzák a mese szövegét magyarul és angolul, illetve egy QR-kód leolvasása után a gyerekek is meghallgathatják a történetet, pécsi színészek elmondásában. A fő látványosság egy monumentális óriás lesz, amelyet már messziről is láthatnak a parkba érkezők. 

Az állandó kiállítás folyamatosan látogatható lesz, belépődíj nélkül.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!