KOVÁSZ

2023.06.25. 17:30

Tavaly sikeres volt a családi fesztivál, idén is megrendezik

A tavalyi nagy sikerre tekintettel idén is megrendezi egész napos családi fesztiválját, a KOVÁSZ-t a Pécsi Egyházmegye. A rendezvény előkészületei megkezdődtek.

Wald Kata

Forrás: PEM

Egész napos családi fesztivált szervez idén is a Pécsi Egyházmegye a nyár végén – a tavaly hagyományteremtő szándékkal életre hívott KOVÁSZ című rendezvényt első alkalommal 2022. augusztus 20-án tartották, és ennek keretein belül nyílt meg a felújított Rózsakert is.

Az egyházmegyei családi fesztivál hatalmas sikert aratott, a különféle gyermek- és kulturális programokra több mint kétezer látogató érkezett a Pécsi egyházmegye egyházközségeiből. Kaláka-koncert, a Bóbita Bábszínház előadása, kézműves és múzeumpedagógiai foglalkozások, játszóház várta a kisebbeket, a Barbakán kertben íjászat, vívás, buborékfoci, élménylovagoltatás volt a program, de népi játékok és tűzoltó-simogató is része volt a rendezvénynek. A Magtár Látogatóközpontban a robotika és elektronika iránt érdeklődőknek készültek programokkal, a Püspöki Palota kertje játszótérré alakult, illetve ingyenes idegenvezetések keretében a Pécsi Egyházmegyei Könyvtár és a székesegyház megismerésére is lehetőség nyílt.

A családi fesztiválra idén is az egyházmegye minden egyházközségéből hívják és várják a híveket, kicsiket és nagyokat, fiatalokat és időseket, családosokat és egyedülállókat egyaránt.

– „A mennyek országa hasonlít a kovászhoz, amelyet fogott az asszony, belekeverte három mérő lisztbe, s az egész megkelt tőle” – a rendezvény életre hívója és házigazdája Felföldi László pécsi megyés püspök Máté evangélistától választotta a fesztivál jelmondatát – közölte a Pécsi Egyházmegye. 4

– Ahogy a kovásztól megkel a kenyér, úgy keljen meg, növekedjen és gazdagodjon Jézus Krisztus szeretetében a Pécsi Egyházmegye egyházközségeinek közössége – ez a rendezvény szándéka. A krisztusi közösségben megélt örömteli pillanatokból szeretetünk gazdagodhat, melyből töltekezhetünk és erőt meríthetünk a hétköznapok fáradalmaihoz – hangsúlyozták, részletezve a program alapgondolatát.

 

Programkavalkáddal készülnek


 

Jóllehet az idei KOVÁSZ Fesztivál teljes programkínálata még nem állt össze, de az augusztus 19-ére tervezett rendezvény előkészületei már javában tartanak. A KOVÁSZ családi fesztivál a Rózsakerttől a Püspöki Palotáig összesen tíz helyszínen – Rózsakert, Barbakán kert, pécsi székesegyház, a székesegyház nyugati tere, Dóm tér, Magtár Látogatóközpont, a Püspöki Palota kertje, Pécsi Egyházmegyei Könyvtár, Dóm Kőtár, Püspöki Kincstár – változatos programokkal várja az érdeklődőket augusztus 19-én 10 és 18 óra között. Idén is egyebek mellett koncertek, bábszínház, ugrálóvár, íjászat, lovaglás, kézműves foglalkozások, idegenvezetések, gasztronómia közül válogathatnak a fesztiválra érkezők – a részletes programokat hamarosan közzéteszi a Pécsi egyházmegye. A KOVÁSZ Fesztivál minden programja ingyenes.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!