Közgyűlés

2023.06.20. 15:49

Újabb anyagot kaptak a nyomozók a pécsi önkormányzati lakásügyben

Bár Péterffy Attila jelenlegi polgármester több kérdésre sem válaszolt a keddi közgyűlésen, néhányra azonban érkezett válasz tőle. Így derült ki, hogy a pécsi önkormányzat lakáskiutalásokkal kapcsolatos belső ellenőrzési anyagát is elküldték a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészségre.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Laufer László

Közismert, hogy már tavaly nyáron nyomozást indíthatott a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség vesztegetés miatt az önkormányzatnál, mert a gyanú szerint valakik a pécsi bérlakások kiutalásáért pénzt – forrásaink szerint több százezer forintot – kérhettek el. A mostani polgármester aztán tavaly ősszel kénytelen volt beismerni, hogy a Pécsi Ellátó Központ és a Polgármesteri Hivatal egy-egy munkatársa kapcsán érdeklődtek élénken a nyomozók, akikről adatokat is kértek. Az egyikük Nyőgéri Lajos MSZP-s alpolgármester referense volt, aki tehát rendkívül bizalmas pozíciót töltött be Péterffy Attila legszűkebb köreiben. 

A pécsi lakások kiutalásával kapcsolatos anomáliák az elmúlt időszakban sorra derültek ki, így az is, hogy Nyőgéri volt feleségének lakáskérelmét is jóváhagyta Péterffy Attila, ahogyan Nyőgéri mostani feleségének üzlettársával is ez történt, de egy MSZP-s pécsi elnökségi tag, a Péterffyt támogató Mellár Tamás baloldali politikus segítője is juthatott lakáshoz, valamint a Pécsi Ellátó Központ volt vezetője is használt egy önkormányzati ingatlant egy új építésű belvárosi házban, ahol aztán jogcím nélküli használóként lakott.

 

A Tiszta Kezek Frakció képviselője, Hencsei Zsolt a keddi közgyűlésen a Pécsi Ellátó Központ volt vezetőjének kinevezésével, az ehhez szükséges végzettséggel és a számára kiutalt lakással kapcsolatban tett fel kérdéseket Péterffy Attilának és a baloldali városvezetőknek, többek között azt kérdezve, hogy mióta tudják, hogy az illető már jogcím nélküli bérlője a lakásnak és Péterffy tapasztalt-e bűncselekményt az ügyben?

 

Péterffy válaszában azt mondta, hogy mivel nem jártas jogban, ezért a nemrég elkészült, a bérlakások kiutalásával kapcsolatos belső ellenőrzési anyagot elküldték Kaposvárra a nyomozóhatóságnak, így ha a hatóságnál felmerül, hogy bárhol bűncselekmény gyanúja lehet, akkor azonnal tud nyomozni - magyarázta a baloldali városvezető.  Elmondta azt is, hogy polgármesterként ő döntött a Pécsi Ellátó Központ volt vezetőjének megbízásáról, majd pedig a baloldali többségű közgyűlés meghosszabbította a kinevezését. A jelenlegi városvezető azzal is védekezett, hogy ő csak nemrég tudta meg, hogy a Pécsi Ellátó Központ egykori vezetője jogcím nélküli bérlő, azóta felszólították a lakás elhagyására, amit meg is tett. 

Cinikus válasz a csótányhelyzetre

Péterffy Attila a Nagy Ferenc téri önkormányzati bérházban tapasztalt csótány- és ágyi poloska invázió kapcsán azt mondta a Tiszta Kezek Frakció vezetőjének, Bognár Szilviának kérdésére, hogy kíváncsian figyeli, hogy "rendszeresen miért pont közgyűlések előtt jönnek elő ezek a bogarak". Elmondta azt is, hogy az ingatlanban rendszeresen végeznek kártevőirtást, legutóbb a múlt hétvégén történt beavatkozás és szerinte az önkormányzat mindent elkövet annak érdekében, hogy a "kártevőveszélytől megszabadítsa a lakókat". 

A város első embere a Tüke Busz Zrt-re vonatkozó számos, szintén Bognár Szilvia által feltett kérdésre nem válaszolt, azokra majd írásban fog ígérete szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!