Besütött a nap, beesett az eső

2023.07.22. 17:57

Felavatták ünnepélyes keretek között a felújított faluházat

Ünnepélyes keretek között átadták a felújított faluházat és közösségi teret Abaligeten szombat délután.

Zsigmond József

Fotó: Laufer L.

 Az ünnepségen Ivády Gábor, a település polgármestere elmondta, hogy a faluház állapota hagyott kívánnivalót maga után.

– A fűtés teljesen elavult volt, a tető olyan állapotban volt, hogy besütött rajta a nap, és beesett az eső

 – mondta a polgármester.

Tavaly tavasszal sikeren pályáztak a Területi Operatív Program Plusz pályázaton, és az elnyert 80 millióból új tető került az épületre, korszerűsítették a nyílászárókat, az elektromos hálózatot és a fűtésrendszert is lecserélték. Új fogadótér és könyvtár készült, emellett új bútorokat és modern számítástechnikai eszközöket vásároltak.

Korábban a több mint százéves épület magántulajdonban volt, majd általános iskola működött benne, és utána közösségi térként üzemelt.

– Jó egy év telt el, és első osztályú minőségben a helyi elképzeléseknek megfelelően elkészült a faluház és a közösségi tér. Fontosnak tartjuk, hogy megvalósult egy olyan illemhely is, amelyet az ide látogatók is használhatnak 

– említette meg az ünnepségen Őri László, a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke.

A faluház megnyitása után kiállítás nyílt Nádas József festőművész képeiből, míg a téren rengeteg program várt a kilátogatókra: MancsRanch állatsimogató, légvár, arcfestő, csillámtetkó, kézműves foglalkozás, ügyességi játékok, illetve az ünnepséghez kapcsolódóan megtartották a második Arany Fakanál Lecsófőző Versenyt is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!