Vajszlón járt az államtitkár

2023.07.22. 16:23

Higiénikusabb és környezetbarátabb lesz a szennyvíz-elvezetés

Dr. Dukai Miklóssal, a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkárával Vajszlón járt Nagy Csaba országgyűlési képviselő. Horváth István polgármesterrel aktuális ügyekről egyeztettek.

Bama.hu

Forrás: Nagy Csaba Facebook oldal

A képviselő facebook oldala szerint tájékozódtak a jelenleg is zajló szennyvíz-beruházás állásáról, aminek kapcsán zajlik a próbaüzem. Ennek keretében megtekintették az elkészült közműveket, az átemelőket és az új szennyvíztisztító telepet.

A beruházásnak köszönhetően kifejezetten környezetbarát megoldás jön létre, ez a lakosság számára is sokkal praktikusabb, higiénikusabb és komfortosabb megoldást jelent a rendszerre való rácsatlakozással. A beruházás konzorciumi partnere Csányoszró és Nagycsány is, amelyek agglomerációs társulásként csatlakoztak Vajszlóhoz, így velük közösen zajlik a projekt, amely közel 2400 főt, és több mint 1000 ingatlant érint.

Már a fejlesztések hírére megindult a befektetői érdeklődés, hiszen a korábbi években komoly visszatartó erő volt a vállalkozások letelepítésében, hogy Vajszlón nem volt teljes az infrastruktúra. Főként ezért is vált fontossá a szennyvízberuházás. Mindezek mellett azért is lényeges a projekt, mert ez is feltétele a vajszlói tanuszoda létrehozásának, amely része egy nagyobb, a sportközpontot célzó fejlesztésnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!