Újra kaszálhatnak

2023.07.03. 15:20

Közel kétszáz villámárvízzel elöntött területen avatkoztak be a közutasok

Az ország több területén - így Baranyában is - okoztak fennakadásokat az elmúlt hetek heves esőzései és hirtelen időjárás változásai: csaknem 500 kilométer hosszú szakaszt érintettek a gyorsan lezúduló csapadék miatti vízátfolyások és villámárvizek.

Bama.hu

20230625 Sajókaza Sajó áradás Sajóivánka és Sajókaza között a bekötőúton átfolyik a víz a szombat éjjeli esőzés miatt. Az útszakaszt lezárták. A Sajó közelsége és a domborzati viszonyok miatt itt minden nagy mennyiségű csapadék áradást okoz. Fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország EM

Fotó: Ádám János

A lezúduló víz sok helyen iszapelöntést, sárfelhordást eredményezett és némely esetben a fellazult talaj miatt fák is kidőltek - derül ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményéből. A közutas mérnökségi szakemberek csaknem 200 ezer négyzetméteren végeztek elhárítást, kézi, valamint gépi burkolat takarítási munkákat, vízelvezető árok és padkatisztítást. A közlekedésbiztonság fenntartására sok helyen ideiglenes korlátozást kellett bevezetniük a fellazult padka állagmegóvása, valamint a burkolatra került szennyeződés eltávolításának idejére.

A csapadékos időjárás megszűnésével az elmúlt időszakban a Magyar Közút ismét fokozottabb figyelmet tudott fordítani napi üzemeltetési tevékenységére, a közlekedők pedig továbbra is országszerte találkozhatnak kaszálást, burkolatjavítást vagy szemétszedést végző közutas gépekkel és szakemberekkel az országos közúthálózaton, ezért a társaság minden közlekedőtől fokozott figyelmet kér, főleg a nyári, forgalmasabb szezonban. Az autósoknak továbbra is ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!